Hoe houd ik mijn internetbrowser up-to-date?

Om in optimale omstandigheden te kunnen genieten van alle content op vtm.be raden we aan om de internetbrowser waarvan je gebruikmaakt up-to-date te houden.

Google Chrome

STAP 1: Klik in Google Chrome rechts bovenaan op 'Google Chrome aanpassen en beheren'.

STAP 2: Klik op 'Over Google Chrome'.

STAP 3: Je krijgt nu te zien over welke versie van Google Chrome je beschikt. Verder controleert Chrome automatisch of er een update beschikbaar is. Indien dat het geval is, hoef je enkel op ‘Opnieuw opstarten’ te klikken. Chrome zal dan afsluiten, zichzelf bijwerken en opnieuw opstarten.

Internet Explorer

Internet Explorer wordt automatisch bijgewerkt via Windows Updates. Om te controleren of je de laatste versie van de internetbrowser gebruikt, kan je als volgt te werk gaan:

STAP 1: Klik in Internet Explorer rechts bovenaan op het tandwiel-icoon.

STAP 2: Klik op 'Over Internet Explorer'.

STAP 3: Je ziet meteen welke versie je gebruikt alsook of updates automatisch geïnstalleerd worden.

Mozilla Firefox

Je kan er in Mozilla Firefox voor kiezen om updates automatisch te laten installeren of om je te laten weten wanneer er updates beschikbaar zijn.

STAP 1: Zorg dat de menu bar zichtbaar is, rechtermuis klik op onderstaand symbool en klik op .

STAP 2: Ga in menu bar naar Help > Over Firefox

STAP 3: Je ziet de versie die je gebruikt. Firefox zal automatisch controleren of er een nieuwe versie is. Als er een update beschikbaar is, zal Firefox die downloaden. Je moet dan enkel nog klikken op 'Herstarten'. Vervolgens herstart de browser zichzelf en is hij bijgewerkt naar de recentste versie.

STAP 4: Indien je geen automatische update ziet staan kan je dit activeren in de instellingen van Firefox. Voor instellingen ga naar je Menu bar en klik op Extra > Opties