Het lukt me niet video’s af te spelen vanuit de VTM-app op mijn televisietoestel via AirPlay of Apple TV, wat nu?

Het is allereerst belangrijk te weten dat de iOS-versie van je mobiel toestel en/of je Apple TV niet kleiner mag zijn dan iOS 9.1.

Wanneer je een video niet kan streamen naar je televisietoestel, kan dat verscheidene oorzaken hebben. Er zijn dan ook verschillende stappen die je kan ondernemen:

• Allereerst is het belangrijk ervoor te zorgen dat je Apple TV of recente Smart TV met dezelfde wifi-verbinding verbonden is als je mobiele toestel. Streamen via 3G/4G gaat niet.

Kijk ook na of je wifi-verbinding stabiel genoeg is. Je kan dit het best testen op het moment dat je haperingen ondervindt via de speedtest van Ookla via speedtest.net. Indien je de test wil uitvoeren op je tablet of smartphone, kan je hiervoor de speedtest-app van Ookla installeren in de appstore.
    Let wel, als je je in het buitenland bevindt, dien je, om een volledig resultaat van je internetverbinding te verkrijgen, de cursor op de landkaart te verplaatsen naar België alvorens je op de knop Begin test drukt. Indien je de speedtest uitvoert via de app op je tablet of smartphone, dien je via Instellingen in de speedtest-app je server te wijzigen naar Brussel of Evere, alvorens op Start test te klikken.
    Om vlot onze volledige afleveringen te kunnen bekijken in de VTM-app en te casten naar je televisietoestel raden we een minimale downloadsnelheid aan van 10 Mbps, gecombineerd met een ping van maximaal 30 Ms. Bereik je deze waarden niet, raden we je aan contact op te nemen met je provider.
  • Herstart je modem.
  • Kijk na of je over de recentste versie van de VTM-app beschikt in de App Store. Zo niet, raden we je aan die te updaten.

• Sluit de app en/of je televisietoestel volledig af en begin opnieuw.
  • Herstart je Apple TV of voer een reset van je Apple TV Hoe je dat doet, lees je hier (https://support.apple.com/nl-be/HT202118)

Werkt het hierna nog steeds niet? Meer tips kan je terugvinden op de helppagina van Apple.

Nergens een oplossing te vinden? Stuur gerust een mailtje naar info@vtm.be waarbij je vermeldt over welke versie van de VTM-app je beschikt en van welk mobiel toestel (merk, type, besturingssysteem (bijv. iPad Air met iOS 11.1.1) en/of type Apple TV je gebruik maakt. Ons technisch team zoekt het dan graag voor je uit.